blommönstrad klänning

Tänkte visa er min nya klänning jag hittade i Paris. Glasögonen är från Indiska, mobilskalet från Solo, väskan är mormors.

en dag av blommor

Har äntligen blivit klar med skolarbetet för nian, har därför kunnat sitta i bilden en stor del av tiden vilket är hur kul som helst! Idag har tiden mest gått åt att måla blommor. Belönade mig sedan med en fin bikiniöverdel från ginatricot. Blev förvånad själv över att jag hittade den, brukar inte hitta något där. Hundra kronor, bäst ju.

fira mors dag

Vill bara säga ett stort tack till min mamma för att hon alltid finns och att jag hade en jättemysig mors dag igår. Dansade omkring i min nya kjol från Paris, åt favoritmaten och jordgubbar för första gången. Hoppas ni hade en varm och bra dag!

vintagetips - paris

Vertiges Vintage
En butik som direkt blev vår favorit när vi klev in. Supertrevlig och pratglad personal, välsorterat, billigt och många fina kläder. Är ni ute efter jackor av olika slag måste ni absolut besöka den! Även deras vänner har en butik precis bredvid där de hade en hel del jeansshorts och jeansjackor. Besök! 83 Rue Saint Martin. Metro: Châtelet eller Rambuteau

Vintage Story
Mycket välsorterad butik där de har mängder av allt. Två plan med kläder, trevlig personal, dock en aning dyrare men inte alls farligt i jämförelse med butiker i sverige. 66 Rue Saint Dennis. Metro: Les Halles eller Rambuteau


Tilt Vintage
Är ni ute efter jeansshorts i alla olika färger ska ni absolut hit! Tror att vi alla kom ut med ett par. Tror att ett par shorts gick på 200 kronor vilket inte heller är dyrt jämfört med hemma! Även väldigt välsorterat efter färg och storlek. 8 Rue de Rivoli. Metro: Saint-Paul

Vintage Desir
Den här butiken är min favorit sen innan! Många fina kläder till riktigt bra priser, trevlig personal! 32 Rue des Rosiers. Metro: Saint-Paul


Vintage Desir
Systerbutik till den ovan, denna ligger dock i Monmartre istället för Marais och är en aning större! Dock ungefär samma utbut och priser! Välsorterad. 26 Rue Yvonne le Tac. Metro: Abesses


Chinemachine
Denna butik har två plan med noga utvalda kläder. Är dock lite dyrare men väldigt fina kläder! 100 Rue des Martyres. Metro: Abesses

By Flowers
Liten, trång och sprängfylld butik med kläder. Personalen är väldigt trevligt, det är väldigt bra priser! Är man ute efter väskor tycker jag att man borde ta en titt, utbutet är bra! 86 Rue des Martyres. Metro: Abesses

sommarstugeperfektion


Blev kär i hans turkosa sommarstuga på Åland, en sån där idyllisk sommarstuga som finns i filmer.

hemkommen från ett regn-soligt paris

Sen i torsdag är jag tillbaka i Sverige och skolan, även om jag gärna kunnat stanna ett tag till är jag glad att solen väntade på oss! Vi vänner firade det med bad och sol efter skolan igår och idag har jag och Jesper legat i solen mestadels av dagen. Spelat kort och druckit saft. Är så fruktansvärt kär i den killen.

papercut på södermalm

Har helt glömt bort att visa er dessa bilder från när jag och Maja tog oss tid att leta efter Papercut på Söder. Ny favoritbutik hos mig, jag vet inte hur länge vi bara gick runt i affären. Ni vet när man bara får en sån klåda i fingrarna av ha-begär, en massa tidningar och böcker fullt av inspirerande fotografier. Besök!

hey dolly, du är fantastisk

Just nu läser jag Hey Dolly, en debutroman av tjugoettåriga Amanda Svensson. Det är en roman som har ett helt nytt författarspråk, vulgära ord och osorterade tankar. Amanda Svensson har verkligen satt mitt i prick på hur det är att vara ungdom, man skulle lika gärna kunna se manlighet som kvinnlighet i Dolly.

hejdå stockholm, hej paris!

Nu sitter jag på planet varav detta förprogrammerade inlägget. Har varit pepp på den här resan sen sexan, kommer ha det så himla bäst helt enkelt. Vi flyger hem igen på torsdagkväll så jag har gjort några inlägg ni kan kika på under tiden. Ha det hur bra som helst så hörs vi!

solig söndag

Har varit en sån himla bra söndag. Eftersom att Jesper åkte med sin språkgrupp till Spanien idag kom jag hem tidigt på morgonen, sov lite och sen dess har jag bara solat och packat med vetskapen om att jag är i Paris imorgon.

gamla parisbilder och sommarväder

Har haft så bra dagar nu på långhelgen. Somnat bredvid min finaste flera nätter, firat min väns sextonårsdag med grillkväll och bara varit ute i det nästansommarvädret. På måndag åker vi till Paris med franskagruppen i skolan som kommer bli så himlahimla bäst. Vet inte hur uppdateringen blir men ha det bäst tills vi ses igen.

efterlängtade böcker

Ni vet känslan när man hämtat bokbeställningen på posten för att sen riva upp paketet och bara stå och se på dom. Efterlängtad beställning, ja. Har hamnat i en sån dålig bokperiod, det har varit så mycket i skolan man behövt läsa men nu när det nästan är över ska jag ta tag i den här bästabästabästa högen. (har förresten lärt mig göra gifar i photoshop, känner mig fett bäst)

torkade dubbelrosor


Torkar återigen rosor, orangea denna gång medan jag söker ny inspiration till nya fotoprojekt. Har en sån himla massa roliga saker framöver. Det är nationella prov imorgon och hålla nobeltal på onsdag men sen så kommer det bli så bra till långhelgen och veckan därpå.

då man kan springa runt bland äppelblommande träd

Eftersom att det regnat mest hela dagen och Jesper var borta på ledarutbildning när jag vaknade passade jag på att möta upp mamma inne i stan för att leta balklänning. Vilket vi hittade! Den är så fin, benvit lite vippig spetsklänning med djup ringning där bak. Ikväll skriver jag nobeltal i litteratur men det gör ändå inte så mycket för om en vecka ungefär sitter jag på ett flyg till Paris. Och efter det är min period i grundskolan i princip över.

två till, till fotoprojektet

Ytterligare två bilder till fotoprojektet i skolan. Dock blev den undre en aning överexponerad när jag multiplicerade bilderna, annars är den nog min personliga favorit. Känns så ovant att fota sig själv men som nu när man har en klar idé kan det faktiskt vara himla kul!

sjätte maj

Har pluggat en del nu inför nians sista få skolveckor. Ska blir så sjukt skönt om två veckor då vi åker till Paris och betygen i princip är satta. Och vi gått klart grundskolan, nio hela år.

körsbärsblommornas sista vers

Tog tåget in idag för att knata runt lite på södermalm. Gick därefter vidare till Kungsträdgården för att sedan ta tåget tillbaka. Topp tio på lördagsbestyr, Stockholm är ju så fint och bra helt enkelt. Nu ikväll är han här för att ta emot en del pussar och så, kram på er.

be the ocean, where i unravel

Nu har jag äntligen fått min dator ominstallerad så det ska bli bättre här! Har suttit nere i bilden den mesta delen av dagen idag, vi har ett teckningsprojekt nu där man ska teckna en tatuering som beskriver en själv. Himla roligt att göra något som man verkligen ska kunna tänka sig ha på kroppen. Ska snart iväg och träffa några vänner, ni får ha en bra fredagskväll!

fotoprojekt i skolan

Vi har ett fotoprojekt nu i skolan där man ska fota självporträtt men som istället för att vara med själv, ska beskriva lite av vem man är. Valde att iscensätta skolpressen vi har nu när det är vårtermin i nian. Ni vet när man bara vill bli klar och komma bort ifrån allt. Bilderna ovan är de två första i serien, fler kommer ifall ni vill se!

slutet av april början på maj

Åkte bort från valborgshysterin som pågick i Stockholm under långhelgen. Firade den istället i en rodbåt på hans ländställe ute i skärgården. Så himla bra sätt att fira in maj på! Vill bara tillbaka för att njuta av stillsamheten och det faktum att man inte behöver stressa. Men snart så är det både Paris med skolan och skolavslutning! Snart så. Har förresten fått igång en gammal analog en varav bilduppdateringen inte är det bästa. Så fort rullen är klar så ska ni få se! Puss på er sålänge.